You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

vineri, ianuarie 9

Meditatia, cea mai inalta forma de activitate

...Astfel, în activitatea esoterică de meditaţie ai posibilitatea de cunoaştere a lui Dumnezeu. Eu nu învinuiesc pe nimeni de ceea ce face, ci de ceea ce nu face. Mulţi cred că nu au timp pentru Dumnezeu. Îţi imaginezi ce s-ar întâmpla dacă Dumnezeu ar fi prea ocupat pentru a se mai îngriji şi de tine? Atunci ce ai de făcut? Îndepărtează-ţi mintea de la mirajul oferit de simţuri şi obiceiuri. De ce să te amăgeşti în acest fel? Eu îţi vorbesc despre o fericire care va dura zi şi noapte – prin ea nu mai ai nevoie de nici o tentaţie sau senzaţie trupească. Disciplinează-ţi corpul şi mintea. Controlează-ţi simţurile. Descoperă-l pe Dumnezeu!
Adesea spun că acest trup nu este altceva decât o centrală, iar cele cinci simţuri nu sunt decât instrumentele sale telefonice. Prin ele, eu mă aflu în contact cu lumea; dar când nu mai vreau să comunic, îmi „închid” simţurile şi trăiesc în fericirea inexprimabilă a lui Dumnezeu. Tatăl Ceresc nu vrea ca oamenii, copiii Săi, să mai sufere. Iluzia senzorială în care trăieşte fiecare poate fi spulberată. Fiecare trebuie să şi-L imagineze pe Dumnezeu ca pe o necesitate supremă a vieţii.

Cătuşele limitării sunt foarte uşor de deschis; obiceiurile şi rutina mecanică de zi cu zi sunt extrem de uşor de eliminat. Eu nu condamn nici un om – doar necredinţa şi uitarea oamenilor. Dumnezeu poate fi cunoscut prin folosirea tehnicii de meditaţie. Atunci El va pulsa ca înţelepciune în mintea fiecăruia şi ca fericire în inimă, ajungând astfel ca omul să fie mai activ şi să aibă mai mult succes în tot ceea ce face.
va continua
Meditaţia este cea mai înaltă formă de activitate
o conferinţă a lui Paramahamsa Yogananda