You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

marți, ianuarie 20

Cine iubeşte pătimaş sau urăşte, acela şi-a pierdut echilibrul lăuntric/ TAO

...Există un singur mod de a fi care te poate salva din toate situaţiile, acela de a fi mereu în fuziune cu Conştiinţa Divină a Principiului Suprem, Tao, şi cu acţiunea Lui. Este necesar să te menţii în permanenţă într-o stare de detaşare şi concentrare asupra lui Tao. Cel care respectă această atitudine divină, nu face caz nici de elogiile care i se aduc, dar nici de învinovăţiri sau acuze.

A fi una cu Tao înseamnă să nu intervii într-un mod impulsiv. Orice fiinţă umană aflată în armonie cu Tao învinge fără a lupta. Este ascultată fără a ordona. Toate fiinţele se îndreaptă spre ea, fără ca ea să cheme pe cineva. Ea reuşeşte, deşi poate da senzaţia aparentă că lasă totul "la voia întâmplării".

A fi deasupra plăcerii sau neplăcerii, iată culmea virtuţii. A fi întotdeauna acelaşi, fără fluctuaţii, iată apogeul păcii lăuntrice. A nu te ataşa de nimic, iată apogeul vidului divin. A lăsa lucrurile şi fenomenele să curgă de la sine, iată apogeul detaşării.

Non-acţiunea şi acţiunea detaşată nu uzează. Ea este impersonală, căci prin ea omul înţelept dăruieşte ceea ce a primit de la Cer, fără a păstra nimic pentru el. În esenţă, acţiunea detaşată nu este altceva decât un vid. Înţeleptul nu îşi exercită inteligenţa decât în maniera unei oglinzi. El ştie şi cunoaşte fără a simţi nici atracţie şi nici repulsie, fără ca asupra lui să persiste vreo amprentă ( cunoaşterea sa nu lasă urme şi ataşamente asupra lui ).

A acţiona detaşat înseamnă a lăsa acţiunea creatoare a energiilor Cerului să lucreze prin noi înşine fără a ne opune. Adevăraţii înţelepţi lasă energia creatoare a Cerului să acţioneze fără ca ei să intervină cu nimic în mod personal şi egotic, şi prin aceasta ei nu interferează limitator în nici un fel în interacţiunea cu forţa creatoare a Cerului. Ei păstrează astfel liber influxul spiritual provenit de la Tao, fără să pretindă că ar face ceva în numele Lui. Acţiunea detaşată este adevăratul sens al non-acţiunii.

Oricare ar fi forma fizică pe care şi-o ia un visător în visele sale, pe parcursul realităţii visului, simţul "eu-lui" rămâne absolut acelaşi !

cuvinte culese de pe site-uri ne-crestine...

Niciun comentariu: