You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

miercuri, noiembrie 19

Reforma in educatie cumva?

Prietena mea a devansat timpul.... Azi aveam in cap sa va povesteasc despre cea mai buna reforma in educatie. Dar ea a simtit ca voi posta despre asta si s-a simtit deja sub ocrotirea lui....Crina stie despre ce vorbesc...


...Despre Gandhi este vorba, Mahatma Gandhi... si unul din lucrurile de bun simt pe care le-am auzit vreodata. Si pe care SIGUR nu am sa le aud din gura vreunui politician:

A învăţa că în viaţă, mai uşor se poate învinge ura cu dragostea, minciuna cu adevărul şi violenţa cu abnegaţia, ar trebui să fie un element fundamental în educaţia oricărui copil.

Matahma Gandhi

Despre Gandhi, Dalai Lama scrie în autobiografia sa ("Cartea Libertăţii") la prima sa călătorie în India din anul 1956:

În ziua următoare am pornit în pelerinaj spre Rajghat, pe malurile Jamunaului, acolo unde fusese aruncată cenuşa lui Mahatma Gandhi. Era un loc liniştit şi frumos şi am simţit o mulţumire profundă pentru faptul că mă puteam afla acolo, ca oaspete al unei ţări care, la fel ca şi ţara mea, trebuise să sufere sub dominaţie străină, o ţară în care învăţăturile lui Gandhi despre non-violenţă continuau să trăiască. În timp ce mă rugam am simţit o tristeţe adâncă pentru că niciodată nu voi avea posibilitatea să îl cunosc personal pe Mahatma Gandhi, dar în acelaşi timp am fost foarte fericit, pentru că viaţa lui ne oferea unÎn filosofia lui Gandhi a rezistenţei non-violente am găsit... singura metodă viabilă din punct de vedere moral şi practic pentru lupta de eliberare a oamenilor oprimaţi model minunat de urmat. În ceea ce mă priveşte, cred că Gandhi a fost un om politic desăvârşit, un om al cărui principiu suprem a fost dragostea de semeni. Sunt convins de faptul că dedicarea cu care a servit cauza non-violenţei este singura cale rezonabilă cu care se poate face politică.

Gratie!

Academia Catavencu te trimite la vot! Votati Tanti Maria!

Si din nou pentru doamne:

Academia Catavencu te trimite la vot! Votati Vergilica!

Pentru oamenii muncii:

Academia Catavencu te trimite la vot! Votati Perpedos!

Pentru smecherasi:

Academia Catavencu te trimite la vot! Tanti Maria piano!

Pentru doamne si domnisoare:

Academia Catavencu te trimite la vot! Votati Gigi Melody!

Pentru cei iubitori de muzica lautareasca: