You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

miercuri, ianuarie 28

CO2 in timp real

via bucurenci
plimbati cursorul peste fiecare tara

PALARIA SARPELUI si utilizarea sa magica si ritualica

Sacrament de initiere si dezvoltare spirituala

ATENTIE! CONTINE AVERTIZARI!

Familia : Agaricaceae (Familia ciupercilor lamelate)
Denumire botanica : Amanita muscaria
Sinonime : Soma, asumer, amrita (denumiri ariene), pong, pank, pongo (denumiri siberiene), bolond gomba (denumire maghiara) si Narren Schwamm (denumire germana).
Localizare geografica : Originara din Europa, Asia si America de Nord (regiuni cu clima temperata din emisferele de est si de vest).
Habitat : Paduri de pin, mesteacan, fag si zada in timpul sezoanelor ploioase (foioase cu lemn tare, conifere, campii).

Descriere botanica : Aceasta specie deosebita poate fi gasita pretutindeni; are palaria intre 4 si 35 cm. Cand ciuperca e tanara, palaria ovoida e nedezvoltata, crescand insa aproape plata cu vremea. Este rosie spre portocaliu, cu protuberante albe, chiar si mica. Se gasesc amanite si de alte culori, de la portocaliu la maro-deschis spre galben si alb, dar aceste specii pot fi otravitoare. Lamelele, albe, sunt libere si spatiate. Ciuperca tanara are un fel de voal, ce devine un guler alb cu timpul. Sporii sunt elipsoidali, de un alb-laptos. Tulpina este inalta de la 4 pana la 30 cm si groasa de la 0,95 la 5,5 cm. Este alba spre galbui deschis, cu mici smocuri paroase pe marginea tulpinii prinse in pamant de un bulb auriu. Carnea ciupercii este tare si alba.

ISTORIC
Numele de „fly* agaric” deriva de la ciuperca amanita, din care se face o fiertura ce omoara mustele. Fiind probabil cel mai vechi si mai larg raspandit halucinogen, amanita se foloseste de secole intregi ca substanta ametitoare sau shamanistica de populatiile ostyak si vogul (populatii fino-ugrice din vestul Siberiei), de chukchi, koryak si kamchadal din nord-estul Siberiei si de cateva triburi de bastinasi americani de pe coasta Pacificului. S-a sugerat ca niste „razboinici” antici din Scandinavia, care ucideau periodic in orgii, au innebunit din cauza ca au mancat palaria-sarpelui.
Iata o relatare a unui cunoscut obicei al populatiei koryak :

Cand sarbatoresc ceva, toarna apa peste cateva din aceste ciuperci si le pun la fiert. Apoi beau fiertura, care ii imbata; cu aceste ocazii, cei mai saraci, care nu-si permit sa faca provizii de ciuperci, se posteaza in jurul colibelor celor bogati si asteapta momentul cand mesenii ies afara sa urineze; ei aduna urina intr-un vas de lemn si o beau cu lacomie, ea inca mai avand virtutile ciupercii consumate; si astfel se imbata si ei.
Public Health Service Pub. nr. 1645

Acum 3500 de ani, popoarele ariene au coborat din nord in Valea Indului, in India, aducand cu ele cultul plantei soma (singura planta cunoscuta ca zeificata). Ele adorau aceasta planta imbatatoare sfanta, band un extract din ea la ritualurile religioase. Mai mult de o mie de imnuri au fost compuse si incluse in textele sacre cunoscute sub numele de Rig Veda; dintre ele, 120 erau inchinate exclusiv plantei soma.


Arienii cunosteau obiceiul de a bea urina, asa cum arata citatele urmatoare:

Ca un cerb, vino aici si bea !
Bea Soma, cat de mult iti place.
Dand-o afara din tine zi de zi. O, marinimosule,
Ti-ai luat asupra forta cea mai mare.
VIII 4.10
Rig Veda

Soma, nor de furtuna plin cu viata,
Muls de lapte si unt,
Mijlocul cararii; Idee nemuritoare,
Ce se trezeste la viata departe de aici.
Impreuna, toti acei ce au datoria,
Toti acei binecuvantati aduc cinstire Somei.
Cu unduiri curgatoare oamenii umflati dau afara Soma.

IX 74.4
Rig Veda

In pantecul Indiei
Soma cea ametitoare se filtreaza

IX 30.3
Rig Veda

Poetii vedici vorbesc despre trei filtre folosite in prepararea somei :
1. filtrarea luminii soarelui prin ciuperca, aducand cu ea puterile magice din cer;
2. materialul de lana prin care se strecurau sucurile si
3. corpul omului.

John Allegro, cel care a scris cartea The Sacred Mushroom and the Cross (Ciuperca sacra si crucea), urmareste ciuperca in timp (cu ajutorul inscriptiilor sumeriene din Arcad si Erech) prin cateva culturi si descopera ca este un punct central in traditia crestina. Un argument solid in favoarea afirmatiei lui Allegro este o fresca datata aproximativ 1291, descoperita pe zidurile unei biserici parasite din Plaincourault (la Indre, Franta), care ii arata pe Adam si Eva de o parte si de alta a „pomului vietii”. Pomul este pictat ca o Amanita muscaria cu crengi mari si un sarpe incolacit pe ea. Fructul oprit din gura sarpelui este, fara indoiala, un mar. Allegro a mai gasit informatii ce arata ca Apocalipsa apostolului Ioan a fost scrisa in intregime sub influenta somei, a palariei-sarpelui.

Cerul de deasupra nu-i nici jumatate din mine.
Oare am baut Soma ?
In stralucirea mea am trecut de cer si pamant.
Oare am baut Soma ?
O sa iau pamantul si-o sa-l pun aici sau acolo.
Oare am baut Soma ?
X 119, 7–9
Rig Veda

COMPOZITIE CHIMICA
Principalii constituenti toxici sunt muscimolul, un halucinogen CNS, acidul ibotenic – un precursor al muscimolului – si muscazona.
hνAcidul ibotenic se decarboxileaza usor si pierde apa, ca sa se transforme in muscimol la 73 – 77 °C. Muscimolul, care nu exista in Amanita muscaria, este produs probabil in timpul procesului de uscare. Radiatia ultravioleta a acidului ibotenic are ca rezultat producerea muscazonei.
Alti alcaloizi prezenti sunt muscaradina si muscarina. Despre muscarina, un tropan psihoactiv, se credea odata ca produce efectul de alterant mintal al ciupercii. Acum se stie ca ea se gaseste in cantitati relativ mici. Este greu ca molecula aceasta sa treaca bariera de sange a creierului, al treilea filtru al poetilor vedici.
EFECTE PRIMARE
Ameteala, convulsii si posibil greata dupa jumatate de ora, urmate de amortirea picioarelor si un somn usor de doua ore, halucinatii atat vizuale cat si auditive. Experimentul dureaza intre patru si zece ore. Muscarina este un halucinogen extrem de toxic, fiind tropan. Muscimolul este un halucinogen CNS. Acidul ibotenic provoaca inrosirea pielii si letargie sau somnolenta.
MOD DE PREPARARE
Ciuperca proaspata trebuie taiata vertical in bucati de 1,25 cm, incalzite in cuptor la 73 – 77 °C, pana se usuca. Muscarina se va evapora aproape cu totul din ciuperca, iar acidul ibotenic se transforma in muscimol. E recomandabil sa existe un prieten langa cel ce experimenteaza, care sa-i vina in ajutor in caz de nevoie. Cantitatea consumata trebuie sa fie moderata, o patrime sau o jumatate dintr-o ciuperca de 20 cm in diametru, pana se cunoaste reactia organismului. Ciupercile neculese, care s-au uscat in pamant, au, se spune, efectele cele mai tari.
FOLOSIRE RITUALA
Soma este considerata hrana spirituala, care ajuta la dezvoltarea spiritului. Initierea (spiritul dobandeste o forma noua) are loc cand compozitia chimica afecteaza corpul fizic. Este un halucinogen fara comparatie. Soma este „carnea zeilor”, asadar se foloseste in ceremonialuri de initiere si dezvoltare spirituala.
La populatia koryak, femeile prepara ciupercile pentru barbati, umezindu-le, muindu-le in gura si rulandu-le cu mana sub forma de carnati. Barbatii fie le mesteca, fie le inghit cu totul. De obicei se consuma trei ciuperci, una mare si doua mai mici. Uneori se mananca zece-douasprezece, dar asta e deja o doza letala.
Ciupercile se adauga in supe, in sosuri, in laptele de ren sau in sucul de rachitele (un fel de coacaze).
Populatia kamchadal prepara un fel de vin, lasand sa fermenteze un amestec de amanita si suc de rachitele.
Arienii, cum descriu imnurile vedice, adunau ciupercile la lumina lunii pline. Apoi storceau sucul, il strecurau printr-un material de lana, il amestecau cu apa, lapte, miere sau infuzie de boabe de orz si il beau la ritualurile magice si religioase.
Se poate observa diferenta magica dintre muscimol si muscarina: desi amandoua sunt substante halucinogene, provoaca efecte opuse asupra organismului, efecte ce se contracareaza reciproc. Una este hrana spirituala, cealalta otrava pentru corpul fizic.

ATENTIE
! Desi muscarina este prezenta in cantitati mici in Amanita muscaria, ea se gaseste in alte specii, inclusiv Amanita panterina, o varietate alba spre galbuie. Recunoasterea corecta a varietatilor este foarte importanta.
Antidotul standard al otravirii cu muscarina este atropina. Daca victima a consumat una din varietatile periculoase de amanita (Amanita phalloidso, Amanita verosa sau Amanita verna), viata ii poate fi salvata cu urmatoarele conditii :
1. Asistenta medicala imediata.
2. Administrarea imediata a antitoxinei.
3. Administrarea intravenoasa continua de glucoza pentru a mentine nivelul de zahar in sange, care altfel scade rapid.
Populatia koryak spune ca, daca s-a inghitit o cantitate mare de ciuperci (producand presiune in stomac), leacul eficace ar fi doua-trei linguri de grasime, ulei, unt sau untura de animale. Unele triburi cred ca ajuta si o inghititura de votca .



UTILIZAREA MAGICA SI RITUALA A IERBURILOR

Richard Alan Miller