You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

marți, decembrie 16

Noutati de la "Samintza vesela"

Noutati! Si poze noi cu pitzigoii! Sunt 3 familii, simpatice si grasutze! Se avinta cu placere spre troaca plina de semintze, fura o aluna- de cele mai multe ori- si apoi, tusti pe craca! Acolo incepe munca! La final, ciocul se ascute repetat de creanga, ca sa performeze bine la urmatorul raid!
Si unul din cei doi pitzigoi cu cap albastru care maninca zilnic la cantina "Samintza vesela". O famile, mai retrasi si mai fricosi. Si parr-se ca nu se inteleg cu suratele cu cap negru. Urmarim si povestim!

Ce face ziua de marti pentru noi

Ce influenta are ziua de MARTI?

Trasaturile amplificate in aceasta zi: curajul, rezistenta fizica, vitalitatea, elanul, entuziasmul, actiunea, riscul, dinamismul, combativitatea, autoritatea, egoismul, nerabdarea, spiritul intreprinzator, impulsivitatea, excitarea, ardoarea, indrazneala, initiativa, energia, puterea, libertatea, ambitia, motivatia, imprudenta, violenta, scandalul, agresivitatea, incapatanarea, laudarosenia, sexualitatea, pasiunea, razbunare, instinctul, dorinta, tentatia, vointa, ambitia, energia fizica, gelozia, asprimea, brutalitatea, nervozitatea, agitatia, furia, accidentele, implicarea, actiunea, spiritul conducator, afirmarea de sine.
Activitati de care sa va ocupati in aceasta zi: activitati legate de armata, chirurgie, politie, pompieri, metalurgie, constructii, mecanica auto, afaceri, coafura, reparatii, stomatologie, chimie, farmacie, intalniri cu partenerul, sex, conflicte, confruntari, competitii, examene, discutii aprinse, certuri, sport
Ce indispozitii fizice pot aparea in aceasta zi: accidente in zona capului, a fruntii, craniului, dureri de dinti, febra, lovituri, accidente minore, sinuzita, inflamatii, probleme oculare, dureri de cap.
Planeta guvernatoare a zilei: MARTE
Semnul zodiacal favorizat: Berbec, Scorpion
In ce culori sa va imbracati: Rosu, Grena, Portocaliu, Purpuriu, nuante de rosu
Ce pietre sa purtati: Safir, Rubin, Granat

Arhanghelul Mihail

"Cel care este asemenea lui Dumnezeu"
Mihail este luptatorul care face ca lumina sa triumfe, dispersând umbrele negativitatii. El ne ajuta sa fim puternici în momente de grea cumpana, sa ne dizolvam tendintele negative si sa regasim forta necesara atunci când ne simtim singuri sau abandonati.
Numele lui Mihail semnifica în ebraica: "Cel care este asemenea lui Dumnezeu". Este arhanghelul pe care noi îl invocam sa ne ajute în lupta cu pulsiunile noastre negative si sa descoperim lumina din noi însine. Din punct de vedere istoric el este privit ca protectorul lui Israel si al bisericii catolice. Este considerat îngerul protector al politistilor, soldatilor si al copiilor mici, precum si al pelerinilor si calatorilor. El este razboinicul ceresc, comandantul ostilor îngeresti, care lupta pentru dreptate si ordine, ghidându-i pe toti cei care se afla în dificultate. Mihail este considerat si aducatorul de noroc si rabdare.
Este asociat cu elementul foc, care simbolizeaza arderea a tot ceea ce este trecator, pentru a face loc luminii pure si esentiale. Uneori, se vorbeste despre el ca fiind binevoitorul Înger al Mortii, care ne conduce catre eliberare si nemurire. El este si Îngerul Justitiei, cel care "cântareste sufletele". În religiile ebraice, crestine si islamice, Mihail este recunoscut ca fiind cel mai mare dintre îngeri. Este cunoscut sub diferite nume: Pazitorul cheii Paradisului, Comandantul Arhanghelilor, Ambasador al Prezentei Divine, Înger al Caintei, al Dreptatii, al Îndurarii si Sfintirii, Îngerul calauzitor a lui Israel, protectorul lui Iacob. Este neobosit în lupta pentru bine si îi apara pe cei slabi. Mihail îi însoteste si pe luptatorii solitari, deschizând calea catre aplanarea luptelor si a conflictelor de orice fel. Ne rugam Arhanghelului Mihail sa ne ajute în lupta cu propria noastra negativitate. De fiecare data când ne simtim prabusiti, el ne ajuta sa dobândim o noua viziune asupra existentei.
Mihail ne ghideaza si ne protejeaza împotriva nedreptatii, ajutându-ne sa ne deschidem spre ceea ce este etern sau, cel putin, durabil. Putem sa-1 rugam sa ne ajute în toate situatiile în care ne simtim coplesiti de adversitati, izolati si adandonati.
Mihail are un rol proeminent şi în ritualul exorcizării, în special în cazul locurilor infestate de prezenţe diabolice. Acolo preotul spune: "Prea glorioase Prinţe al armatei cereşti, Sfinte Mihaile Arhanghel, apără-ne în bătălia împotriva prinţilor şi puterilor şi domnitorilor întunericului în această lume, împotriva chinuirilor spirituale provocate de aceştia. Vino pentru a ajuta omul pe care Dumnezeu l-a făcut după chipul şi asemănarea Sa. El ne-a răscumpărat de sub tiraniei Satanei cu preţ scump. Biserica te venerează ca păzitor al ei şi ca patron. Domnul îţi încredinţează spre grijă toate sufletele celor răscumpăraţi, pentru ca să îi conduci spre fericirea cerească. Roagă-te Dumnezeului păcii ca El să îl zdrobească pe Satana sub picioarele noastre; pentru ca Satana să nu mai poată să ţină oamenii captivi şi să lovească Biserica. Oferă rugăciunile noastre Preaînaltului Dumnezeu, pentru ca îndurările Sale să vină asupra noastră. Fă captiv acest animal, acest şarpe străvechi, care este duşman şi spirit necurat, şi redu-l la nimic pe vecie, pentru ca să nu mai ispitească neamurile."

Aura Arhanghelului Mihail este de culoare albastra amestecata cu purpuriu regal. Cand se afla langa noi, putem zari stelute de lumina albastru cobalt. Cristalul numit sugilit rezoneaza cu energia Arhanghelului Mihail. Daca purtam asupra noastra bijuterii cu sugilit, putem primi mesaje profunde si pline de dragoste de la Mihail.

Putem folosi terapia cu cristale pentru a-i cere Arhanghelului Mihail sa ne elibereze de orice temeri care ne blocheaza sa ne bucuram deplin de calitatile si talentele noastre. Cea mai simpla metoda este aceea de a pune la capul patului in timpul somnului o piatra de sugilit pentru ca energia cristalului si a lui Mihail sa ne ajute in timpul somnului sa ne eliberam de frica si blocaje.
Putem de asemenea sa curatam cu ajutorul cristalului de sugilit casa, biroul sau chiar masina de energii impure. Aroma de salvie si parfumul inviorator al uleiului de eucalipt ofera vibratii care ne pot inlesni comunicarea cu Arhanghelul Mihail si ne vor oferi protectie.

Car de sarbatoare in Nepal

povestea carului alegoric... o gasiti aici... pe blogul lui sangesh, cu tot cu ceva imagini din timpul facerii.

Hair salon - the customers


Badrinarayan Temple/ Uttaranchal India

Badrinath temple, sometimes called Badrinarayan temple, is situated along the Alaknanda river, in the hill town of Badrinath in Uttarakhand state in India. It is widely considered to be one of the holiest Hindu temples, and is dedicated to Lord Vishnu. The temple and town are one of the four Char Dham pilgrimage sites. It is also one of the 108 Divya Desams, holy shrines for Vaishnavites. The temple is open only six months every year (between the end of April and the beginning of November), due to extreme weather conditions in the Himalayan region. Several murtis are worshipped in the temple. The most important is a one meter tall statue of Vishnu as Lord Badrinarayan, made of black Saligram stone. The statue is considered by many Hindus to be one of eight swayam vyakta keshtras, or self-manifested statues of Vishnu.[1] The murti depicts Vishnu sitting in meditative posture, rather than His far more typical reclining pose. In November each year, when the town of Badrinath is closed, the image is moved to nearby Jyotirmath.
restul informatiei aici
Am fost anul trecut la Badrinath si templul este un mare loc de pelerinaj. De asemenea, vizual, este culoare si istorie. Si este deschis doar 2-3 ore pe zi, nu mai stiu exact.

Cit despre drumul pina aici... o sa postez ceva poze facute. Trebuie ajuns la 3 mii si ceva de m, pe un drum abrupt, cu o panta neprietenoasa si un singur fir.... si muntii mai cad din cind in cind...si se mai opreste traficul...deh, "relax, my friend"... vorba indianului, ce daca pe jos e drum forestier lat de 3m si cu noroi de 40cm... Shiva sa ne aiba in paza!

Se crede ca in pesterile ascunse in muntii din provincia Uttaranchal a trait autorul Mahabharatei...