You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

marți, noiembrie 17

Pelinul in ritualuri magice

Planta din familia narcoticelor
Sacrament folosit la lichiorul de dupa ritual
Familia : Compositae (familia florii-soarelui si a ochiului-boului)
Denumire botanica : Arthemisia absinthium
Sinonime : Absintul si ghimbirul
Localizare geografica : In toata lumea, din Statele Unite pana in Siberia
Habitat : Pe marginea drumului, locuri pustii si langa mare
Descriere botanica : Este o planta perena paroasa sustinuta de o radacina lemnoasa care dezvolta multe tulpini inalte de 60-120 cm. Tulpinile sunt albicioase, acoperite peste tot de peri matasosi. Frunzele sunt si ele paroase, asimetrice. Florile discului sunt mici, tubuloase, galben-verzui, aranjate pe o tulpina florala dreapta si cu frunze. Frunzele si florile au gust amar si miros caracteristic.

ISTORIC
Aceasta specie este numita Artemisia, dupa Artemis, numele grecesc al Dianei, zeita lunii. Urmatoarele randuri au fost gasite intr-o traducere veche din Herbarium of Apuleius (Ierbarul lui Apuleius) :
Despre aceste plante, pe care noi le numim artemisia, se spune ca Diana le-a gasit si a dat puterile lor si arta lor tamaduitoare lui Chiron centaurul; mai intai el a facut o doctorie din ele si apoi le-a numit dupa Diana, Artemisa, adica Artemisia.”

COMPOZITIE CHIMICA
Abisintina (o guaranolida dimerica) este agentul principal; sunt prezente anabsintina si thujone (un ulei volatil). Anabsintina apare ca analgezic narcotic in aceeasi grupa cu codeina si dextrometorfan hidrobromura (Romilar).
EFECTE PRIMARE
Analgezic si narcotic. Calmeaza partea medulara a creierului, cea care simte durerea si spaima.
MOD DE PREPARARE
Planta este fie fumata, fie preparata ca lichior. Absintina se poate extrage cu alcool si apa.
FOLOSIRE RITUALA
Se poate obtine un lichior delicios din 30 g de pelin (preferabil din flori) puse in jumatate de litru de coniac, tinut sase saptamani. Tinctura obtinuta se combina cu pernod sau lichior de anason pentru a obtine absintul clasic. Acesta este un excelent lichior de baut dupa masa sau dupa un ritual, cand toata lumea este obosita emotional.
ATENTIE ! Consumarea in exces pe perioade lungi a lichiorului duce la dependenta si slabiciune. Ingerarea uleiurilor volatile ca tinctura poate cauza tulburari gastrointestinale si convulsii datorate continutului de thujone.
din
Richard Alan Miller- UTILIZAREA MAGICA SI RITUALA A IERBURILOR

TAJ MAHAL,

asa cum l-am vazut eu:Despre el- dovada suprema a iubirii unui barbat pentru femeia lui- detalii aici... sau aici: