You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

luni, mai 18

Tabelul existentei umane in viziunea lui C'i Po,

extras de o importanta deosebita, consider eu, care ar trebui pus alaturi de tabelul lui Mendeleev, in scoli.
(...)
Cind o fata are sapte ani, emanatiile rinichiului devin abundente, incepe sa isi schimbe dintii si parul ei creste lung.
Cind fata atinge 14 ani ii incepe menstuatia si ea devina capabila de a ramine garvida. Miscarea in marea artera a pulsului este puternica. Menstruatia este regulata.
Cind fata ajunge la 21 de ani emanatiile rinichiului sunt regulate, apar ultimii dinti si ea este crescuta complet.
La 28 de ani muschii si oasele sunt tari, parul atinge deplina lungine, corpul este in floare si fertil.
cind femeia atinge 35 de nai, pulsul aratind meridianul Yang-ului absolut de deterioreza, fata incepe sa se rideze si parul sa cada.
La 42 de ani, pulsul celor 3 regiuni Yang se deterioreza din partea de sus a corpului, intreaga fata este ridata si parul incepe sa isi schimbe culoarea spre alb.
La 49 de ani femeia nu mai poate ramine gravida si circulatia in marea artera a pulsului se micsoreaza. Mensturatia se rareste si corpul se deterioreaza....Cind un baiat are 8 ani emanatiile testiculelor lui sunt in plina dezvoltare, parul creste mai lung si incepe sa isi schimbe dintii.
La 16 ani, emanatiile testiculelor devin abundente si incpe sa secrete sperma pe care cauta sa o imprastie si daca in acest punct barbatul si femei ase unesc in armonie, copilul poate fi conceput.
La 24 de ani, emanatiile testiculeor sunt regulate, muschii sioasele sunt ferme, ultimii dinti au crescut si a atins inaltimea maxima.
La 32 de ani, muschii si oasele sunt complet dezvoltate, corpul etse sanatos si fertil.
La 40 de ani emanatiile testiculeor devin mai mici, el incepe sa piarda parul si dintii incep sa se carieze.
La 48 de ani masculinitatea lui se reduce, apar ridurile pe fata si parul incepe sa incarunteasca.
La 56 de ni forta ficatului de deterioreza, muschii nu mai functioneaza normal, secretia de sperma este rarita, vitalitatea se diminueaza, testiculele se deterioreza si puterea lui fizica ajunge la sfirsit.
La 64 de ani isi pierde parul si dintii.
(...)

din Tratatul de medicina interna al Imparatului Galben