You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

miercuri, decembrie 10

Superstitii in Nepal

If someone is offered rakshi (a Nepalese alcohol) as a toast, he must take either one or three glasses. But not two.
To drink only two glasses of rakshi is bad luck.
To see a snake or a cat, especially a black one, cross the road is a bad omen.
In a conversation about witches the listener must constantly check behind his ear in case any witches might be hiding there.
To see someone wearing his shirt inside out or to wear a shirt inside out is bad luck.
If a man sees an empty vessel before he leaves on a journey or in the course of a journey he will receive bad luck. Therefore his family places a full pot of water on the gate when he leaves.
If a man sees a snake in a dream it indicates that he will have trouble in the near future.

From the book “Tales of Kathmandu” by Karna Sakya and Linda GriffithWater colour by Kedar Palikhe www.thirdworldcraft.com

material preluat de la Olga

Arhanghelul Gabriel, crinul si trompeta

"Dumnezeu este puterea mea!"

Arhanghelul Gabriel este reprezentat, în general, tinând în mâna un crin, simbol al puritatii si al adevarului. El este cel care raspândeste Cuvântul Domnului. De asemenea, ajuta oamenii sa exprime adevarul deschis si sincer, sa-si respecte propria individualitate, sa-si asculte vocea interioara si sa-si urmeze intuitia.
În mod traditional, Gabriel este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele sau înseamna: "Dumnezeu este puterea mea". El vesteste tuturor sufletelor misterul încarnarii înainte de a se naste si ne face constienti de talentele si misiunile noastre pe pamânt. El este si protectorul copiilor mici si se îngrijeste plin de iubire si pentru copilul din fiecare dintre noi atunci când acesta este ranit sau uitat.
El ne calauzeste cu cuvinte pline de dragoste si tandrete pentru a elibera si vindeca acest copil interior. Mâna sa protectoare este în permanenta deasupra noastra pentru a proteja naturaletea si puritatea din noi.
Toate religiile îl preamaresc pe Gabriel ca mesager divin. Neobosit, el împarte cuvântul lui Dumnezeu acelora care îsi doresc sa îl asculte.
Este cunoscut ca fiind cel mai mare ambasador al divinitatii pentru omenire, înger al revelatiei, purtatorul vestilor bune, mesager al legilor divine si al compasiunii.
El este îngerul bucuriei si spiritul adevarului.
Cu ajutorul Arhanghelului Gabriel ne putem descoperi propria întelepciune si realitatea noastra individuala. El manifesta un respect absolut pentru individualitatea fiecaruia dintre noi si ne ajuta sa avem încredere în propriile capacitatile. Ne încurajeaza, de asemenea, sa ne folosim de cunoasterea intuitiva, ca si de celelalte daruri pe care le-am primit de la Dumnezeu. Prin sustinerea lui, descoperim cele mai bune modalitati de a ne exprima potentialul interior.
sursa foto aici

Cea mai importanta misiune a Arhangelului Gabriel este aceea de a ne sustine sa fim puternici si sa avem convingerea ca noi aducem o pretioasa contributie la dezvoltarea spirituala a umanitatii fiind pur si simplu ceea ce suntem.
De asemenea, Gabriel ne permite sa discernem adevarul în situatiile în care avem mai multe optiuni care par sa fie la fel de juste.

Fiind ingerul mesager, Gabriel este primul care ne ajuta sa ne exprimam mesajele de iubire, in orice forma creatoare ne simtim atrasi sa o facem: scris, radio, televiziune. Arhanghelul Gabriel ne aminteste ca avem mereu alaturi de noi si in noi puterea lui Dumnezeu si ne ajuta sa accesam aceasta putere.

Aura lui Gabriel este de culoarea cuprului, la fel ca si trompeta sa.

Cand purtam asupra noastra citrin sau metalul cupru suntem conectati la energia lui.

Putem folosi terapia cu cristalele pentru a amplifica ajutorul lui Gabriel in special in problemele legate de conceperea, nasterea sau adoptia unui copil.

Parintii pot invoca ajutorul Arhanghelului pentru a-i ajuta in toate situatiile privind educatia si cresterea copiilor.

Aroma amaruie a uleiului de cedru si parfumul garoafelor ne pun in legatura cu forta acestui arhanghel, ne ajuta sa acumulam energie si ne ofera un sentiment de pace.

Ne rugam Arhanghelului Gabriel sa ne lumineze drumul pe calea adevarului si a bucuriei.