You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

luni, noiembrie 10

Apa (4)


  • apa imbuteliata reprezinta una din cele mai mari afaceri existente in domeniul alimentar? Piata apelor imbuteliate insumeaza, in prezent, peste 20 miliarde de dolari si este impartita intre cateva mii de societati in intreaga lume. Cele mai mari sunt Perrier (30% din piata), detinut de Nestle si Danone cu 15% din piata....

  • corpul uman elimina apa prin rinichi (urina), transpiratie, plans dar si respiratie? Astfel, aproximativ 1.5 litri de apa sunt eliminati prin rinichi, 500 ml prin respiratie iar restul prin transpiratie. Cand plangem “pierdem”, in medie, aproximativ 1 ml de lacrimi. ..

  • peste 30% din resursele mondiale de apa sunt localizate in Asia? Pe locurile urmatoare se afla America de Sud (cu 27%) si America de Nord (18%). Cele mai vitregite de lipsa apei sunt Orientul Mijlociu si Africa de Nord care detin, impreuna, doar 0.32 % din totalul apei de pe glob...

PS: de ce a trebuit sa distrugem puritatea apei...ca sa ridicam industrii de imbuteliere si magnati? hmm...oricum, trebuie transportata si apa cumva in filtrele de cafea de pe biorul nostru, nu?? Doar nu asteptam sacagii cu recipiente de argint....

Apa (3)

Stiai ca ...

  • desi populatia lumii a crescut (si creste in continuare) exponential in ultimele secole, resursele de apa au ramas aceleasi? Astfel, noi avem acum la dispozitie aceeasi cantitate de apa pe care o aveau si primii homo sapiens sapiens.: 1.460 petatone (1 petatona = 1015 tone). Numai ca acum suntem 7 miliarde?
  • mai mult de 94% din apa de pe Pamant are un inalt grad de salinitate? Nivelul mediu al salinitatii apei pe glob este de 35% (variaza, insa, foarte mult in functie de zona), iar anumite tari (cum ar Cipru, de exemplu) isi sporesc resursele de apa potabila desalinizand apa oceanelor//marilor in unitati speciale denumite uzine de desalinizare.
  • aproximativ 24% din capacitatile de desalinizare existente pe glob se afla in Arabia Saudita? Peste 70% din apa consumata aici provine din aceste uzine de desalinizare. Cea mai mare uzina de desalinizare din tara este Shuaiba Desalination Plant care produce 150 de milioane de m³/an.

    PS: cred ca e simplu sa extermini o natie in zilele moderne si nu iti trebuie arme chimice sau bacteriologice... Ia-le sursa de apa si by by... Vedeti ce se intimpla in africa...

aqua music

http://www.youtube.com/watch?v=58kwmEsoIfQ


Apa (2)

Tu ce religie vrei sa fii?

Asa arata religiile noastre din perspectiva apei. Asa raspunde si cristalizeaza apa religiile lumii. Si cind ele sunt atit de frumoase si pline de iubire, de ce noi, oamenii, in numele LOR, ne omorim cu mare multumire si profunda cunoastere??
Tu ce religie vrei sa fii?





Apa (1)

Dati search google cu "apa" si prima pagina va deschide informatii despre ce este, ce vrea, cine imbuteliaza si vinde apa, alaturi de "poluarea apei" si "importanta apei".... E clar...pina si apa are probleme.

Inafara gustului negust, a culorii din cind in cind mai bronzata si a unor chestii care se mai plimba prin pahar....in religie, apa are ceva de spus.
din wikipedia

Apa este considerată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând hinduismul, creştinismul, islamul, iudaismul şi şintoismul. Botezul în biserica crestina este făcut cu apă. În plus, o baie rituală în apă pură este făcută celor decedaţi în multe religii, incluzând iudaismul şi islamismul. În islamism, cele cinci rugăciuni zilnice, pot fi efectuate doar după spălarea corpului cu apă curată (Wudu).
În şintoism, apa este utilizată aproape în toate ritualurile pentru curăţirea unei persoane sau a unui loc. Apa este menţionată în biblie de 442 de ori, respectiv de 363 de ori, în versiunile sale engleze internaţionale (New International Version sau, ca acronim, NIV) şi în cea cunoscută sub numele de Versiunea regelui James (King James Version). În secţiunea 2 Peter 3:5(b) se afirmă textual: ... "şi pământul a fost format din apă şi de către apă." (NIV)

Se crede adesea despre apă că ar avea puteri spirituale. În mitologia celtică, de pildă, Sulis este zeiţa locală a apelor termale; în hinduism, apa este personificată ca o zeiţă sub numele de Ganga.

De asemenea, diferiţi zei pot patrona diferite izvoare, râuri sau lacuri. În mitologiile romană şi greacă, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide.
Filozoful antic grec Empedocles a elaborat o întreagă doctrină filozofică (un fel de teorie pre-atomistă a lumii) bazată pe cele patru concepte fundamentale ale Universului care erau reprezentate în lumea reală, conform teoriei sale, de patru elemente fundamentale, apă, aer, foc şi pământ.
În filozofia clasică chineză, apa, ca element al filozofiei clasice, era unul din cele cinci elemente constituente ale naturii, alături de pământ, foc, lemn şi metal.

La robinet curge ceva, se cheama apa si nu cred ca este cea purificatoare de care se vorbeste in panteismul lingvistic de mai sus. Si m-am hotarit sa schimb acest lucru....

(va continua)