You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

marți, decembrie 9

Cei ce ne insotesc


Generalitati despre ingeri intr-o noua categorie, dar seria va continua pentru ca voi scrie despre arhangheli, luindu-i rind pe rind. Si apoi, despre ingeri.
Ar fi bine ca in postul Craciunului sa citim macar despre ei. Au o forta uluitoare si ne sunt primele instrumente de ajutor.
Desigur, e mai simplu sa bei o cola si un red bull, ca sa te trezesti si sa iti intinzi ca o guma starea mentala pentru ca sa mai poti munci inca 10 ore, decit sa te gindesti la Arhanghelul Uriel, sa iti dea forta si sanatatea de a putea face fata la inca atitea ore de munca...
Cunosc acest aspect..., dar nu o sa ma convinga nimeni ca nu suntem inconstienti si ne facem rau din proprie vointa.

Inger Pazitor....
In credinta ortodoxa, anumiti ingeri sunt trimisi de Dumnezeu (la Botez) ca sa pazeasca pe credinciosi de-a lungul vietii. Una din rugaciunile Liturghiei, este adresata chiar Ingerului Pazitor:
"Înger de pace, credincios, îndreptãtor, pãzitor sufletelor si trupurilor noastre, la Domnul sã cerem".
Ingeri (Gr. Angelos, "vestitori"). Fiinte fara trup, duhuri pure, pe care Dumnezeu le-a creat inainte de a face pe om. Ingerii sunt superiori naturii si inteligentei umane si asemenea omului au putere de intelegere si vointa proprie. Unora dintre ingeri li s-a dat sa pazeasca pe credinciosi (Ingeri Pazitori).
Ingerii sunt impartiti in noua categorii: Argangheli, Pricipalitati, Puteri, Virtuti, Dominioane, Tronuri, Heruvimi si Serafimi.
In Biserica Ortodoxa, fiecare zi de Luni este dedicata ingerilor.

Toate posturile despre Arhangheli sunt dedicate fetei care vorbeste cu animalele, deoarece consider ca are nevoie de gratia pe care acesti ingeri o revarsa asupra ei si ingerilor de decembrie- cum zic eu, pentru ca tocmai ce a vazut ca ingerii exista...Dumnezeu exista oricum...pe ingeri trebuie sa ii mingiiem pe aripioare....