You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

joi, ianuarie 8

http://cristinistor.blogspot.com/

Prin amabilitatea lui Cristi Nistor


Meditatia/Yogananda

Lucrează, mănâncă, plimbă-te, meditează – numai pentru El. Aceasta este cea mai bună cale de a trăi. Astfel, vei fi cu adevărat fericit că Îl serveşti, să Îl iubeşti şi să comunici cu El. Atâta vreme cât le permiţi dorinţelor şi slăbiciunilor din corpul fizic să îţi controleze gândurile şi acţiunile, nu Îl vei descoperi. Fii întotdeauna stăpânul propriului tău trup. Când te afli în biserică sau în templu, probabil simţi puţină devoţiune sau percepţie discriminatorie, dar nu este îndeajuns. Activitatea esoterică a meditaţiei este extrem de necesară, dacă vrei cu adevărat să fii conştient de prezenţa Sa.
Poţi gândi că după două ore de meditaţie vei fi plictisit de moarte. Nu este aşa; eu nu am găsit în lume nimic mai îmbătător ca Dumnezeu. Când beau vinul învechit al sufletului, în inimă îmi pătrunde un fior extraordinar de fericire. Bucuria Divină se află în fiecare dintre noi. Soarele îşi trimite razele în mod egal şi asupra cărbunelui şi asupra diamantului – însă numai diamantul îi reflectă lumina. La fel se petrece şi în cazul puţinelor minţi transparente care cunosc şi reflectă Spiritul.
va continua

Meditaţia este cea mai înaltă formă de activitate
o conferinţă a lui Paramahamsa Yogananda

Ce este meditatia?

Meditaţia este mai importantă decât activitatea, devoţiunea, ori raţiunea. A medita înseamnă a te concentra doar asupra Spiritului. Aceasta este meditaţia esoterică. Este cea mai înaltă formă de activitate pe care o poate practica omul, dar este şi cea mai echilibrată cale de a-L descoperi pe Dumnezeu.

Dacă lucrezi tot timpul este posibil să devii ca un robot şi să Îl pierzi în timpul preocupărilor, muncilor şi datoriilor pe care le îndeplineşti; dacă Îl cauţi cu ajutorul gândirii discriminatorii Îl poţi pierde în labirinturile infinite ale raţiunii; iar dacă îţi cultivi doar devoţiunea pentru Dumnezeu, transformarea se poate limita doar la nivelul emoţional.

Însă meditaţia le combină şi echilibrează pe toate acestea...

va continua

Meditaţia este cea mai înaltă formă de activitate
o conferinţă a lui Paramahamsa Yogananda