You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

marți, decembrie 23

CORUL MADRIGAL - BUNA DIMINEATA LA MOS AJUN





Iarna, spiritul si capetele bandajate

Iarna, cind este frig, trebuie sa te misti repede iar spiritul si respiratia vor fi instabile. In timpul arsitei verii transpiratia etse neregulata (suparatoare), oamenii rasufla din greu, zgomotos, iar cind se linistesc devin vorbareti si chiar confuzi. Atunci, corpul lor se aseamama cu un carbune arzind si bolile vor fi dispersate doar prin transpiratie.In timpul umiditatii toamnei oamenii se simt ca si cum ar avea capetele bandajate si arsita copului va fi data afara, muschii mari se vor contracta consecutiv, in timp ce muschii mici devin slabi si alungiti. Contractiile cauzeaza crampe, slabiciune iar elongatia duce la paralizii.

din Tratatul de medicina interna al Imparatului Galben/Shi Huang Di Nei Ching Su We

TRESTIA MIROSITOARE (OBLIGEANA) si utilizarea sa magica si ritualica


!!Atentie!! Contine avertizari!
Clasa HALUCINOGENI

TRESTIA MIROSITOARE (OBLIGEANA)
Sacrament stimulator folosit ca tonic pentru alungarea oboselii

Familia : Araceae (Familia rodului-pamantului)
Denumire botanica : Acorus calamus
Plante sinonime : Rogoz dulce, iris dulce, mirt dulce, bachh (din India), racha (vedica) si shih-ch’ang pu (chinezeasca)
Localizare geografica : Europa, Asia si China. America de Nord, din Nova Scotia la Minnesota, la sud de Florida si Texas
Habitat : Balti, marginile raurilor si lacurilor. Se gaseste de obicei printre papura si alte specii de stanjenel.
Descriere botanica : O planta perena asemanatoare cu stanjenelul, cu rizom orizontal tarator, lung de 150 cm. Se deosebeste de stanjenelul propri-zis prin marginile crete ale frunzelor si mirosul lor aromat, cand sunt sfaramate. Frunzele sunt enziforme (in forma de sabie), lungi de 60-180 cm; un lujer striat creste de la baza frunzelor exterioare, purtand un „spadix” gros, plin de floricele galben-verzui.

ISTORIC
Trestia-mirositoare se foloseste de peste doua mii de ani de catre vrajitorii Moso din Yunnan, China si de catre practicantii medicinei Ayurveda ca remediu in bronsita, astm si febra. In China, ea este consumata contra constipatiei si umflaturilor. Walt Whitman a scris 45 de balade sub titlul „Calamus” („Trestia”) in volumul sau Leaves of grass (Fire de iarba):
(Pentru ca trebuie sa schimb soiul – acestea nu trebuie sa fie frunze ganditoare, ci frunze ale bucuriei.)
Radacini si frunze care nu seamana cu altele, numai cu ele…
„Calamus 13”

COMPOZITIE CHIMICA
Uleiul volatil de trestie contine substantele psihoactive azarona si -azarona. Acestea sunt precursori non-aminici ai TMA-2, o fenetilamina de zece ori mai puternica decat mezcalina.
O alta posibila sursa de azarona este morcovul salbatic din Asia centrala (Caucasus carota). In organism, azarona se transforma in TMA-2 prin aminizarea ce se petrece la scurt timp dupa ingerare.

EFECTE PRIMARE
Este un stimulent atunci cand se consuma o radacina uscata lunga de 5 cm si halucinogen cand radacina e mai lunga de 25 cm.

MOD DE PREPARARE
Metoda preferata este consumarea radacinii crude. Ea seamana bine cu ghimbirul uscat, atat la gust cat si la structura. Limba amorteste dupa ce se mesteca radacina patru minute. O reteta comuna de tonic este fierberea a 30 g de radacina de trestie in jumatate de litru de apa. Se bea zilnic inainte de masa. Azarona se transforma mai repede in TMA-2 pe stomacul gol. Cu trecerea vremii se strica si dupa doi ani nu mai trebuie folosita, deoarece azarona nu mai are efect.

FOLOSIRE RITUALA
Trestia a fost unul din componentele cu care i s-a poruncit lui Moise sa se frece pe corp, cand se apropie de tabernacol:
„Domnul a vorbit lui Moise si a zis: „Ia din cele mai bune mirodenii, cinci sute de sicli de smirna foarte curata, jumatate, adica doua sute cincizeci de sicli, de scortisoara mirositoare, doua sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, cinci sute de sicli de casia, dupa siclul sfantului locas, si un hin de untdelemn de masline. Cu ele sa faci un untdelemn pentru ungerea sfanta, o amestecatura mirositoare, facuta dupa mestesugul facatorului de mir; acesta va fi untdelemnul pentru ungerea sfanta.” ” (Exodul 30, 22-25).
Caracteristicile psihoactive ale azaronei in cantitati mici creeaza efectul unui stimulent. In populatia Cree din Canada se obisnuieste ca cei de peste 40 de ani sa mestece regulat trestie in cantitati mici, ca remediu impotriva oboselii. Cantitati mai mari se folosesc drept stimulent mintal la initierea unui baiat in stadiul de razboinic.

ATENTIE ! Unele experimente demonstreaza ca administrarea cantitatilor mari produce tumoare la sobolani. Fata de greutatea sobolanului, cantitatea este totusi astronomica. Nu s-au depistat efecte negative la cei din populatia Cree, care consuma calamus zilnic. De fapt, par sa fie chiar foarte sanatosi. In timpul marii crize economice, radacina de trestie era mestecata in loc de tutun in Anglia. Ea taie pofta de nicotina, din cauza gustului de ghimber si a aminizarii care se produce.

UTILIZAREA MAGICA SI RITUALA A IERBURILOR/Richard Alan Miller

Arhanghelul Metatron...sau Arhivarul Cerului

Metatron este unul dintre arhanghelii care au pasit vreodata pe Pamant ca oameni. Fostul profet si scrib, Enoch, a fost ridicat la ceruri si i s-a acordat aceasta gratie datorita vietii sale exemplare. El isi continua munca de scrib in ceruri, fiind ingerul care tine cartea vietii fiecarui muritor. Metatron vindeca dificultatile legate de procesul de invatare si toate problemele legate de copii.

El este pazitorul noilor copii indigo si de cristal. Aura lui Metatron este de un violet superb cu striatii de culoarea spumei marii. Cristalul specific energiei lui Metatron este turmalinul de culoare verde si roz. Putem folosi terapia cu cristale, cerandu-i Arhanghelului Metatron sa ne ajute sa ne purificam chakrele si sa eliminam toxinele din corp. Daca va simtiti atrasi de munca cu copiii rugati-l pe Metatron sa va ajute sa va valorificati talentele si calitatile in acesta directie.

Nici un alt parfum nu are un asemenea efect rezonator cu energia lui Metatron ca cel de violete si trandafiri. Vibratiile fine, delicate ale acestora linistesc si vindeca. Ele ne trezesc sensibilitatea fata de expresia iubirii, frumusetii si armoniei.

Metatron este singurul înger al sferelor celeste care a cunoscut conditia umana. Sub numele de Enoh, a fost al saptelea patriarh dupa Adam. Sufletul sau a fost toata viata plin de credinta, de iubire pentru oameni si foarte atent la întelesurile faptelor, nutrind convingerea ca numai acela care învata permanent din ceea ce se petrece în el si în afara lui este capabil sa-si ajute cu adevarat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea întelepciunii si a bunatatii inimii. Dupa moartea sa, a fost ridicat la Cer, unde Dumnezeu l-a investit ca arhanghel.
Arhanghelul Metatron ne ajuta sa descoperim valoarea faptelor noastre; este martorul binelui pe care îl facem si al iubirii pe care o daruim; ne permite sa ne concretizam capacitatea de a iubi si de a fi iubiti.
Metatron este considerat Arhivarul Cerului, pentru ca este însarcinat sa înregistreze toate faptele noastre în Cartea Vietii, dar si sa-si aduca sprijinul la împlinirea proiectelor oamenilor. El ne îndeamna sa învatam din fiecare experienta a vietii, sa acceptam tot ceea ce ni se ofera, sa cautam sa întelegem sensul profund al fiecarui lucru.
Metatron este un fel de punte între Dumnezeu si om, care poate sa-i ceara sprijinul în cunoasterea valorii faptelor sale.
El ne ajuta sa pastram echilibrul între ceea ce dam si ceea ce pastram pentru noi însine, pentru a ne defini mai bine limitele si pentru a întelege adevaratul sens al propriei fiinte. Pentru aceasta, este necesar mai întâi sa constientizam ca fiecare om vine pe Pamânt cu un rost, fiecare are ceva de împlinit, iar acest "ceva" este în acord deplin cu fiinta lui si cu vointa divina.
Ne asista în descoperirea potentialitatilor fiintei noastre si ne creeaza oportunitati prin care sa ni le punem în valoare.

Ne ajuta sa întelegem ca, atunci când ne simtim goi, apatici, tristi sau furiosi, iar problemele se tin lant de noi, nu suntem pe drumul cel bun. Atunci e momentul sa ne oprim si sa-l rugam pe Arhanghelul Metatron sa ne inspire si sa ne ghideze în gasirea drumului potrivit pentru noi însine. Pentru ca nu exista un drum mai bun sau mai putin bun, mai greu sau mai usor, ci doar drumul potrivit fiecaruia. Si nu-l vom gasi cautând modele în stânga si-n dreapta, ci numai în noi însine.
Ne ajuta sa ne împlinim menirea în bucurie si sa întelegem ca starea de împlinire a oricarei fiinte umane este strâns legata de împlinirea menirii.
Metatron ne învata sa gasim masura corecta în iubire, munca, creatie, aducând în viata noastra echilibru, sanatate, armonie si seninatate. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune si al tuturor acelor acte ale vietii si ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaste.
Nimeni altul în afara lui nu a stocat evenimente, fapte si întâmplari în memoria Universului (care este, de fapt, Memoria Divina) asa cum a facut el, astfel încât, ori de câte ori ne este greu, prin rugaciune si prin credinta, noi sa primim de acolo starea sufleteasca sau ideea care sa ne salveze.
Este alaturi de noi atunci când trebuie sa depunem eforturi importante, în cele mai diverse situatii: relatii afective, împlinirea unor aspiratii, renuntarea la obiceiuri nocive, aplanarea conflictelor prin întelegerea cauzelor etc.
Ne rugam Arhanghelului Metatron sa ne încurajeze în întreprinderile noastre si sa ne acorde o viziune justa asupra a ceea ce avem de îndeplinit.
În apelarile noastre sa-i cerem sa ne faca sa stim daca eforturile noastre sunt suficiente sau daca, dimpotriva, trebuie sa ne intensificam energiile pentru noi însine sau pentru ceilalti.