You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

luni, decembrie 29

Aluna magica

Am pe cineva care are probleme cu alunele... Asadar,

Daca visezi aluna, trebuie sa te astepti sa ti se intample lucruri extrem de placute. O femeie care se viseaza mancand alune, va accede intr-o pozitie sociala sau profesionala extrem de favorabila. Daca te visezi scuturand alunele dintr-un alun, inseamna ca dorintele legate de profesie sau dragoste, ti se vor implini. Gandeste-te la toti baietii/fetele pe care ii/le stii si scrie-le numele, fiecare pe cate o aluna, apoi prajeste-le la foc deschis; prima aluna care se desface, iti va spune numele alesului/alesei tale.

Un fapt mai puţin cunoscut astăzi este faptul că "o conglo-meraţie... de mai multe alune (fructul alunului) se numeşte *căluşu* sau 'căluşel»"*, la fel cum se numeşte şi dansul magico-ritual executat de căluşari, ceea ce poate înseamnă şi că putem vedea în căluşari unitatea "căluşului" de alun, după cum reiese şi din faptul că momentul când unul dintre executanţii ritului cade la pământ, fiind atins cu steagul de alun, se numeşte "doborârea din căluş". Căluşarii sunt în timpul funcţiei lor con­substanţiali cu sacralitatea alunului...