You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

sâmbătă, noiembrie 29

Alimentatie pentru viata/yoga nutritiei sau dragoste in farfurie

de Omraam Mikhael Aivanhov

...În timp ce mâncaţi, trebuie să vă gîndiţi la mâncare cu dragoste pentru că aceasta o va face să-şi deschidă comorile pentru voi ... când soarele încălzeşte florile,ele se deschid; când el dispare, ele se închid.
Dacă iubiţi mâncarea, o mâncaţi cu dragoste adevărată, ea se va deschide şi va emana o aromă pentru voi şi vă va da particole eterice pe care le căutaţi.
Veţi vedea în ce stare minunată vă veţi afla, din momentul în care veţi înceta să mai mâncaţi automat, fără dragoste, doar pentru a umple golul din stomacul vostru.
Ştiu că nu are rost să vorbesc astfel despre dragoste, oamenii nu ştiu să se trateze cu dragoste, cum să vorbească, meargă, să privească şi să respire cu dragoste...Ei nu ştiu! Ei cred că dragostea înseamnă a te culca cu cineva, dar rezultatele dovedesc că aceasta nu e dragoste, dacă ar şti, într-adevăr, să se iubească, Cerul ar fi cu ei. În timpul mesei, poti să-ţi dezvolţi mintea şi inima şi voinţa, din moment ce pentru a dobîndi obiceiul de a face gesturi reţinute, intenţionate, armonioase, se foloseşte voinţa. Când eşti nervos, ia următoarea masă ca o ocazie de a te calma, mestecă foarte încet şi fii atent cu orice gest; în cîteva minute vei fi calm din nou. Dacă începi ziua în stare de agitaţie şi mergi la serviciu sau vorbeşti cu cineva fără a face ceva pentru a schimba modul în care te simţi, vei rămâne agitat toată ziua şi energia ta se va evapora, ai uitat să închizi robinetul. Există un remediu simplu şi eficace pentru nervi, anume a te opri din orice şi să rămâi fără a vorbi o secundă sau două, în timp ce faci un efort conştient pentru a schimba ritul tău, să alegi o altă direcţie şi apoi să începi din nou.
Când mănânci în linişte şi pace interioară, aceeaşi stare persistă toată ziua; dacă trebuie să fugi de colo colo toată ziua, dacă te opreşti pentru o secundă vei vedea că liniştea e acolo. Pentru că ai mâncat corect. Dacă nu, vei fi agitat şi tulburat, nervos şi încordat toată ziua, indiferent ce încerci să faci pentru a te calma.
Vine ziua când nutriţia va fi cea mai bună yoga, deşi nu a fost menţionată mai înainte. Toate celelalte: Radja-yoga, Karma-yoga, Hatha-yoga, Jnani-yoga, Agni-yoga sunt minunate, dar e nevoie de ani pentru a obţine cele mai mici rezultate, în timp ce Hrani-yoga, cum zic eu, ( Hrani înseamnă mâncare în limba bulgară ) rezultatele sunt imediate. E cea mai uşoară yoga de învăţat, toate creaturile o practică inconştient. Această yoga este aşa de puţin cunoscută, aşa de greşit înţeleasă, are totul, toată alchimia, toată magia....

5 comentarii:

Irina Fumarel spunea...

o reducere graduala a activitatii sexuale ne ajuta sa ne dezvoltam vointa, sa ne fortificam spiritul si duce mintea dinspre exterior spre interior.
cand uniunea cu Dumnezeu devine lucrul cel mai important al vietii, dorinta de multumire sexuala dispare, pentru ca este o experienta mult inferioara Realizarii Divinului in noi

Irina Fumarel spunea...

se povesteste ca Buddha ar fi spus discipolilor sai ca daca ar mai fi intalnit in calea spirituala alt dusman la fe de puternic cum a fost instinctul lui sexual, nu ar fi obtinut iluminarea :)

Irina Fumarel spunea...

pretutindeni in India, in casa fiecarui hindus, hrana este privita ca o actiune de o mare importanta reigioasa

palavrageala sociala inutila, atat de des utilizata in timpul mesei de catre societatea din occident lipseste cu desavarsire la hindusi in timpul mesei. ei mananca de obicei intr-o adanca tacere

venat show spunea...

nu sunt ferm convinsa de atitudinea hindusului de rind fata de alimentatie...ei pur si simplu maninca ceva pentru a isi intretine functiile vitale, deoarece asa au fost educati de milenii, de la acei nemuritori pornind. Nivelul lor individual deconstiinta este undeva intr-o frecventa care nu rezoneaza cu poliloghia noastra...Daca ar sti hindusul de rind cit vorbim noi despre dumicatul lui de orez cu masala din palma stinga...ar ride vasnic de noi..
Si nu, de obicei nu maninca intr-o tacere adinca- eu numai galagiosi am vazut... Viata in temple este altceva...si in tempelle acelea scoase din circuitul turistic... Cum ziceam, ei se alimenteaza, noi inghitim branduri...

Irina Fumarel spunea...

intre reputatie si caracter exista o deosebire enorma. reputatia este imaginea pe care si-au format-o alti oameni despre tine, ceea ce gandesc ei despre tine, caracterul este ceea ce esti tu insuti cu adevarat

asa si cu produsele alimenare. intre ambalaj si continut exista o deosebire enorma.

abia cand vom invata sa facem prima diferenta, o vom putea face si pe a doua.