You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

luni, noiembrie 10

Apa (1)

Dati search google cu "apa" si prima pagina va deschide informatii despre ce este, ce vrea, cine imbuteliaza si vinde apa, alaturi de "poluarea apei" si "importanta apei".... E clar...pina si apa are probleme.

Inafara gustului negust, a culorii din cind in cind mai bronzata si a unor chestii care se mai plimba prin pahar....in religie, apa are ceva de spus.
din wikipedia

Apa este considerată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând hinduismul, creştinismul, islamul, iudaismul şi şintoismul. Botezul în biserica crestina este făcut cu apă. În plus, o baie rituală în apă pură este făcută celor decedaţi în multe religii, incluzând iudaismul şi islamismul. În islamism, cele cinci rugăciuni zilnice, pot fi efectuate doar după spălarea corpului cu apă curată (Wudu).
În şintoism, apa este utilizată aproape în toate ritualurile pentru curăţirea unei persoane sau a unui loc. Apa este menţionată în biblie de 442 de ori, respectiv de 363 de ori, în versiunile sale engleze internaţionale (New International Version sau, ca acronim, NIV) şi în cea cunoscută sub numele de Versiunea regelui James (King James Version). În secţiunea 2 Peter 3:5(b) se afirmă textual: ... "şi pământul a fost format din apă şi de către apă." (NIV)

Se crede adesea despre apă că ar avea puteri spirituale. În mitologia celtică, de pildă, Sulis este zeiţa locală a apelor termale; în hinduism, apa este personificată ca o zeiţă sub numele de Ganga.

De asemenea, diferiţi zei pot patrona diferite izvoare, râuri sau lacuri. În mitologiile romană şi greacă, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide.
Filozoful antic grec Empedocles a elaborat o întreagă doctrină filozofică (un fel de teorie pre-atomistă a lumii) bazată pe cele patru concepte fundamentale ale Universului care erau reprezentate în lumea reală, conform teoriei sale, de patru elemente fundamentale, apă, aer, foc şi pământ.
În filozofia clasică chineză, apa, ca element al filozofiei clasice, era unul din cele cinci elemente constituente ale naturii, alături de pământ, foc, lemn şi metal.

La robinet curge ceva, se cheama apa si nu cred ca este cea purificatoare de care se vorbeste in panteismul lingvistic de mai sus. Si m-am hotarit sa schimb acest lucru....

(va continua)

Niciun comentariu: