You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

vineri, noiembrie 28

Reguli de aur pentru fiecare zi

Respiratia

“Sa mestecam” aerul pentru a-i extrage energiile

Obisnuiti-va sa faceti, în timpul zilei, câteva exercitii de respiratie. Dar, pentru a fi într-adevar folositoare, respiratiile trebuie sa fie lente si profunde. Aerul curat trebuie sa aiba timp pentru a coborâ în plamâni, pentru a-i umple si pentru a elimina aerul viciat.

Si nu numai ca trebuie sa respiram profund, dar este bine, din când în când, sa retinem aerul în plamâni înainte de a-l expulza. De ce? Pentru a fi “mestecat”; caci plamânii mesteca aerul la fel cum gura mesteca alimentele. Aerul pe care îl inspiram este ca un “dumicat”, plin cu energii revitalizatoare.

Pentru a profita din plin de aceste energii, trebuie sa le dam plamânilor timp pentru a-l mesteca si digera.
Când respirati astfel, fiti constienti ca, prin aer, primiti în corpul vostru o Viata divina.

de Omraam Mikhael Aivanhov

2 comentarii:

Irina Fumarel spunea...

pranayama...

cand a implinit 7 ani, copilul hindusului este dat la scoala si, din prima lectie, i se indica modul corect de respiratie si i se imprima obiceiul de a respira numai pe nas, cu gura inchisa.

copilul european respira de cele mai multe ori cu gura deschisa si doarme tot asa; o mama hindusa nu ar permite un astfel de comportament nici macar din primele zile de viata ale pruncului sau si incearca din rasputeri sa corecteze acest lucru.

...sanatatea omului depinde in mare masura de modul de a respira.

venat show spunea...

Yap. Respiratia "crestina" pare a nu fi atit de importanta ca cea "hindusa"...Diferentele astea "culturale" dau rata sanatatii mentale a unei natii. Gratie!