You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

duminică, decembrie 14

Mahomed si penele


....Se povesteşte de un om care a venit într-o zi la Mahomed şi i-a spus: “Sunt foarte necăjit pentru că m-am purtat rău faţă de un prieten de-al meu. L-am acuzat pe nedrept, l-am calomniat, iar acum nu ştiu cum să repar toate acestea. Ce mă sfătuieşti?”

Mahomed a ascultat atent şi i-a răspuns: “Iată ce trebuie să faci: pune o pană în faţa fiecărei case de pe stradă şi revino la mine mâine.” Omul a plecat, a făcut ce i-a spus Mahomed: a pus în faţa fiecărei case de pe strada sa o pană. Următoarea zi s-a dus la el.

“Bine, a spus Mahomed, du-te acum şi caută penele şi adu-le aici.” Câteva ore mai târziu omul revine ruşinat: nu a mai găsit decât o pană. Atunci Mohomed îi spuse: “Este la fel şi pentru cuvinte: odată spuse, nu le mai poţi retrage, ele şi-au luat zborul.”

Şi omul a plecat foarte necăjit.....


OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV
CARTEA MAGIEI DIVINE

5 comentarii:

Irina Fumarel spunea...

si uite asa mi se face dor de tine...

Irina Fumarel spunea...

cum inveti pe altii prin exemplu, nu prin vorbe...

softcrate spunea...

aici as putea avea mai multe comentarii
1. fii stapinul nostru (dar cum nu pot retrage cuvintele renuntz)
2. de asta e bine sa vorbim mai putin si sa procesam mai mult. prea multa comunicare = lipsa de comunicare
3. prefer sa mai comunicam si fara cuvinte. "la naiba", am uitat ca si inainte de ele ne intelegeam la fel (de rau, de bine...)

venat show spunea...

A nu vorbi cind te taie capul e un prim pas. A vorbi mai putin este al doilea pas. A vorbi cind are celalalt nevoie este al treilea pas. A vorbi ce are nevoie si poate INTELEGE celalat este al patrulea pas. A vorbi gratia prin cuvintele tale este singura miscare posibila.
Iar COMUNICAREA nu este decit o sintagma a civilizatiilor de la Aristotel pornind, si se preteaza doar la definitii de dictionar.
Dumnezeu nu comunica...El graieste si arunca gratia supra ta.
Deci, gratie sa fie, dragilor!

Irina Fumarel spunea...

softcrate: sunt cautator de guru si ca intodeauna imi iau ce-mi place. singura. intodeauna.