Ceaiuri chinezeşti
Chun mee
Ceai verde chinezesc ce datorează numele formei în care vin prelucrate frunzele, în forma de sprânceană. De altfel tradus înseamnă "sprânceană de bătrân". Infuzia are o culoare de un galben pal. Este un ceai ce se poate bea în orice moment al zilei.
China plum blossom
Ceai foarte apreciat cu un retrogust dulce.
Gunpowder
Ceai verde chinezesc obţinut prin două faze de uscare şi răsucirea frunzelor în formă de biluţe, ceea ce creează o asemănare cu praful de puşcă (lb.eng. gunpowder) mai granulos din vechime.
Jasmine jade pearls
Ceai verde chinezesc cu aromă de iasomie.
Lu'an Guapian
Ceai verde chinezesc obţinut prin răsucirea frunzelor în lungime în aşa fel încât acestea devin asemănătoare cu seminţele de pepene galben, de aici numele în chineză.
Pi lo chung
Ceai verde chinezesc destul de rar. Planta acestui ceai creşte în vecinătatea pomilor fructiferi (piersici, caişi) iar frunzele absorb astfel parfumul acestora. Are un gust răcoritor şi dulce.
Lu mu dan flowery
Este produs în Hunan.
Lung ching
Ceai verde chinezesc provenit din provincia Zhejiang, cunoscut şi sub numele de „fântâna dragonului”.
Shui hsien
Provine din provincia chineză Fujian.
Taiping hokui
Provine din provincia chineză Anhui.
Tuocha yunnan
Xia Zhou bi feng.
sursa aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu