You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

vineri, noiembrie 28

Medicine Buddha

" Medicina tibetană consideră sănătatea o chestiune de echilibru. O varietate de circumstanţe precum dieta, stilul de viaţă condiţiile mentale şi sezoniere, pot deregla acest echilibru natural dând naştere diverselor boli. Un medic tibetan îşi foloseşte propriile simţuri pentru a examina starea de sănătate generală a individului privit ca un întreg." (Dalai Lama)

In fiecare religie exista o manifestare a lui Dumnezeu care are grija de tine, de sanatatea ta, de vindecarea ta. In budism, il gasim pe Medicine Buddha iar in N Indiei e plin de fresce cu venerarea sa. Il poti numi spiridusul tau albastru si fii sigur ca este mereu pe umarul tau...


Medicine Buddha’s function is to release living beings from physical and mental sickness by bestowing blessings on them.

His body of blue wisdom light indicates that he is an emanation of the healing power of all enlightened beings.

Through this practice, we develop a special power of body, speech and mind, which we can then use to help others through healing actions.

4 comentarii:

Irina Fumarel spunea...

acum cativa zeci de ani, vegetarianismul era, intr-un anume sens, o practica marginala si ciudata. era privita cu o anume curiozitate iar vegetarienii ii intrigau pe gurmanzi.
astazi, situatia s-a schimbat. chiar si in cele mai mici orasele, in provincii, gasesti magazine cu produse dietetice si restaurante vegetariene.

santatea noastra este afectata de ceea ce mancam zilnic. aproape toate bolile pot fi vindecate prin schimbarea dietei sau printr-o scurta perioada de post.

venat show spunea...

modificarea regimului alimentar, probabil stii, este ceva tare complex si provocator! este foarte greu si ai nevoie de ghidare...nu musai un preot, dar un medic de familie sau un nutritionist, ar fi bine veniti. Din nefericire, atentie asupra alimentatiei acorda in procent mare cei care sunt interesati de practici oculte,tehnici meditative sau alte secte, fiinte care au ajuns sa realizeze ca maninca pentru a trai si nu invers. Sau cei foarte bolnavi, desigur. Pe cind, da, ar trebui sa fie sport national. Dar, ce te faci cu brandurile? cu un mcdo, cu un kfc? cu un danone samd... industia alimentara nu poate exista alaturi de vegetarieni, din nefericire....ca ar da faliment...
Gratie!

Irina Fumarel spunea...

vegetarianismul ar putea exista alaturi de industria alimentara daca toti oamenii ar fi educati si bine informati cu privire la ce pun in farfurie.

educatia nu este un lux ci un drept al fiecarui om

vezi cat de putin ne cunoastem drepturile :)

Irina Fumarel spunea...

dincolo de ororile provocate de industria prepararii carnii, exista alte motive de interes fizic si spiritual care ne indeamna sa nu consumam carnea. unul dintre aceste motive este de ordin strict economic: este de patru ori mai mare cantitatea de cereale pe care o folosim la cresterea unor animale decat cea pe care ar consuma-o zilnic omul.

aceasta problema ne conduce la o problema de etica sociala si se refera la repartitia judicioasa a rezervelor noastre de alimentatie si pentru cei mai saraci dintre noi. plantele isi constituie izvorul originar de energie solara prin intermediul fotosintezei. vegetarienii nu numai ca isi procura hrana de la izvorul originar, dar dieta lor este si mai economica in privinta costului si a unei utilizari mai bune a resurselor existente in lume

de asemenea, sistemul vegetativ al omului nu este ca cel al unui carnivor. dintii lui sunt adecvati ruperii si faramitarii de vegetale si nu pentru hartanirea bucatilor de carne; tocmai de aceea, omul prepara, gateste sau fierbe carnea.
din punct de vedere al proportiilor, ficatul uman este mai mic decat cel al animalelor carnivore si nu e capabil sa filtreze veninurile continute in carnea animala. la fel, intestinul, care este scurt la animalele carnivore, cu scopul de a expulza imediat substantele toxice, sunt mai lungi la om, ca la toate animalele vegetariene.