You've gotta.....

You've gotta dance like there's nobody watching/ Love like you'll never be hurt/ Sing like there's nobody listening/ And live like it's heaven on earth.
William W. Purkey

sâmbătă, noiembrie 29

Tatal Nostru inainte de noaptea Sfintului Andrei

Tatal nostru,
Carele esti in ceruri,
Sfinteasca-se numele Tau,
Vie imparatia Ta,
Faca-se voia Ta precum in cer asa si pe pamant.
Painea nostra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi.
Si ne iarta noua gresalele noastre,
Precum si noi iertam gresitilor nostri.
Si nu ne duce pe noi in ispita,
Ci ne izbaveste de cel rau.
Ca a Ta este imparatia si puterea si slava,
A Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh,
Acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.

PS: rugaciunea e viata interioara. Ea tine flacara fiintei... In timp ce scriu, la Realitatea Tv sunt auto-promourile pentru emisiunile de maine, 1.12...Mai aude cineva ruga interioara a sufletelor dezradacinate?...

5 comentarii:

Irina Fumarel spunea...

tot asa cum hrana este necesara corpului fizic iar stiinta - mintii, asa si rugaciunea este necesara vietii spirituale a omului

cel care nu stie cum sa se roage nu intelege ce inseamna o comunicare cu Dumnezeu. domeniul rugaciunii apartine de fapt Bhakti - Yoga, acelei ramuri din filosofia Yoga care ii indica discipolului cum sa realizeze perfectiunea cu ajutorul iubirii de Dumnezeu.
actiunile rugaciunii sunt atat de vaste si de puternice incat patrund in toate sferele vietii si ale gandirii.

oamenii au o parere stranie despre rugaciune: fie ca repeta rugaciunile in fiecare dimineata si seara ca papagalii, fie se roaga numai cand sunt bolnavi sau cuprinsi de o nenorocire

Yogul a inteles necesitatea de a se ruga zilnic. pentru el aceasta nu e numai o obisnuinta, ci o necesitate reala, astfel incat simte nevoia sa se roage zilnic, iar mintea i se deschide pentru a recpetiona influentele spirituale superioare.

cu timpul, acea pace care apare ca o consecinta a contemplatiei si a rugaciunii nu-l mai paraseste mult timp dupa terminarea ei, astfel el aduce cu adevarat in lume forta si pace, absorbte din constiinta cosmica cu ajutorul rugaciunii :)

venat show spunea...

Vezi tu, eu ma feresc sa interpretez si sa traduc filtart de propria mea experienta starea de Dumnezeire. Si ma feresc sa generalizez si cred ca lucrul cu adevart important este sursa, informatia primordiala.Domeniul rugaciunii este al oricarei religii, pentru ca fiecare religie accede in felul ei la Dumnezeu. Canoanele si tapasurile aduc acelasi lucru: oglindirea in Dumnezeu!

Irina Fumarel spunea...

la fel cum soarele se reflecta in mai multe lacuri, tot astfel si Adevarul se reflecta in mai multe Religii.

la sfant sau la pacatos, la ignorant sau la invatat, la barbat sau femeie, la salbatic sau civilizat, la toti, idealul superior este Dumnezeu.

Irina Fumarel spunea...

nu stiu cum, dar tu scrii exact ce vreau eu sa citesc

venat show spunea...

doar sa ne placa sportul asta cu "globul" si este suficient!